Народознавчі посиденьки "Ода українському варенику"

 









Беззаперечна істина: національна кухня - це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література і мистецтво. Борщ, галушки, кутя, голубці, сирники, сало, холодець - це все наше національне надбання.
А вареники - то взагалі український бренд! Як кажуть: ''Вареники, вареники, Божі хваленики, не кожен їх варить, але кожен їх хвалить''.
З метою виховання почуття національної гідності та гордості за українську націю, прищепленні любові до української культури та народних традицій в Круподеринській сільській бібліотеці-філії спільно з СБК-філією було підготовлено та проведено народознавчі посиденьки ''Ода українському варенику''. На гостину зібралися люди різних вікових категорій - від юних господарочок до справжніх господинь.
Розпочали захід дві куми, які розповіли присутнім історію виникнення вареника та тлумачення слова ''вареник'', читали вірші та гуморески про вареники, загадували загадки. Учасники заходу ділилися своїми найкращими рецептами приготування тіста та начинок для вареників. Пригадували пісні присвячені вареникам та співали їх.
Було дуже цікаво і дуже смачно!

Коментарі