Барвистий світ Шевченкового слова

 








''Тихо плаче Україна сльозами і кров'ю...
Кат будує своє ''завтра'' на горі людському...
Гірко плаче Україна і тяжко ридає...
Своїх синів, що померли, сльозами вмиває
Плаче ненька Україна...
Плаче кожна мати,
Та, що сина відпустила, волю здобувати ''
Тарас Шевченко
Сьогодні виповнюється 209 років від дня народження геніального українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Це привід не лише вшанувати пам'ять Великого Кобзаря, але й згадати його творчість. Актуальність Шевченкового слова, його ідей патріотизму, вболівання за долю України - це те, що об'єднує всіх українців навколо безсмертного ''Кобзаря'', особливо під час війни.
З метою вшанування пам'яті поета у Круподеринській Гімназії було проведено літературно-поетичну годину ''Барвистий світ Шевченкового слова ''. Захід провели спільно бібліотекар сільської бібліотеки-філії Лариса Маліченко та учитель української мови та літератури Світлана Яненко. Розпочався захід відео презентацією, де діти більше дізналися про життєвий та творчий шлях поета. Далі взяли участь в літературній конкурс-вікторині ''Стежками творчості генія''. У ході заходу були створені команди ''Шевченкова весна'' та ''Кобзарики''. Діти змагалися в таких конкурсах: ''Розминка'', ''Переплутанка'', ''Ланцюжок'', ''Знавці'', ''Шевченко і образотворче мистецтво '', ''Поетична хвилинка''. Перемогу здобула команда ''Шевченкова весна''.
Тарас Шевченко - це не минуле, Тарас Шевченко - це сьогодення. Як для нас, так і для всього світу Шевченко - це Україна, а Україна - це Шевченко.
Тож читаємо і надихаємося пророчими віршами, єднаймося в перемагаємо!!!

Коментарі