День Чорнобильської трагедії.

 





Є чорне золото, є чорний хліб,
Є чорний лебідь і лебідка чорна,
Та най чорнішим серед них усіх
Є все - таки Чорнобиль
Чорнобиль - нестерпний біль нашого народу, знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів. Стало необхідною, корисною і однозначно - сумною традицією згадувати про жахливі події весни 1986 року та тих людей, які ціною власного здоров'я, а часто - і життя, врятували людство від неминучої загибелі.
До цієї дати працівники Круподеринського СБК та бібліотеки організували та провели годину пам'яті ''Терновий вінок - Чорнобиль '' для учнів місцевої гімназії.
Ведучі заходу розкрили хронологію подій Чорнобильської трагедії, розказали про потенційну небезпеку радіації для усього живого, про ліквідаторів аварії, вшанували їх хвилиною мовчання та переглянули документальну відеострічку ''Місто Прип'ять до і після вибуху'', звучали зворушливі вірші та пісня ''Чорнобильська біда'' у виконанні Оксани Житинської.
Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті.

Коментарі