9 березня - День народження Т.Г.Шевченка

 




До дня народження Т.Г. Шевченка в Круподеринській сільській бібліотеці-філії відбулася літературно-поетична подорож «Шевченкові слова добра і любові, як слово батьківське в душі ми збережем», мета якого було розкрити велич і безсмертя українського поета, неперевершеного майстра слова – Т.Г.Шевченка.

Бібліотекар познайомила з життям і творчістю поета та розповіла, як він просто і геніально розкрив і оспівав душу рідного народу, чистоту душі Катерини, душевний біль матері-наймички, вимріяв країну з веселими селами,веселими людьми; Україну з волею, правдою, честю. І Шевченкові мрії лягли на сторінки «Кобзаря».

Емоційного забарвлення надала поетична хвилинка  «Сторінками Кобзаря»,де учасники свята Ніна Лисенко та Варя Сергієнко декламували вірші та уривки з поем. Далі присутні відповідали на питання літературної вікторини та згадали крилаті рядки його віршів, деякі з них відповідають і сьогоднішнім складним подіям в Україні. Тож сподіваємось, що наша країна, наслідуючи Шевченкові заповіти, власними силами наведе лад у своїй хаті, і український народ об’єднається й подолає усі негаразди, «І на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі», «І оживе добра слава, слава України».


Коментарі