Свято української державності

     
                              Свято української державності
Українська мрія – єдність, свобода і незалежність.
Століття тому з Софійського майдану в Києві полинув у вічність знак – самостійній соборній Українській державі бути навіки! Усвідомлений, виборений, вистражданий століттями нашим народом потяг до державної єдності вже нікому не здолати, бо в ньому наша сила, наша любов до рідної землі і віра у світле майбутнє України.
З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України бібліотекар Круподеринської сільської бібліотеки та учителі  молодших  класів Наталія Карпенко та Валентина  Хіміч організували та провели літературну годину «І Україна в нас одна – Соборна, Незалежна».
Розпочався  захід з перегляду  презентації «Моя воз’єднана, єдина, найкраща в світі Україна».
Далі бібліотекар ознайомила дітей з короткою літературно-художньою розповіддю про урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР. Протягом заходу було проведено вікторини «Державна символіка» та «Українські страви». Діти пробували себе у ролі поетів, підбираючи риму до віршів про Україну.
Заключним акордом заходу був флешмоб « Гімн України звучить у наших серцях» .
В сільській бібліотеці було розгорнуто виставку-панораму «Соборність України – від ідей до сьогодення».
Тож нехай нескінченний дух соборності навіки увійде в наше щоденне життя та скеровує кожного на добрі вчинки в імя процвітання нашої Вітчизни.



Коментарі